Kas Tevi uzlādē?:)

Kamēr gaidām jauno saules ciklu...kamēr vakari paiet vienatnē...kamēr nav vinnēts lielais kāposts...kas tevi iedvesmo?:)

Sigvarts60      Maisot medum kristālisko režģi nesalauzīsi, tur vajag vēl raganas buramvārdus, un ja tādus zina, tad arī maisīt vairs nevajag. :))
Kleitai arī neko ieadīt nevar, būs vien jānoslaidinās.
Interesanti ar tām sieviešu kleitām - vissmukāko kleitu izmēri der tikai tām sievietēm, kuras arī tāpat bez kleitas ir smukas. :))
2024-11-25 16:30

RRAGANA      Nazi, var salauzt😉 “Vinnijs” reiz sen atpakaļ par eiro naudām bukletus par to izplatīja. 2024-11-25 16:35

RRAGANA      Var nopirkt citu kleitu 😌 Vai uzšūt. 2024-11-25 16:35

RRAGANA      Nu vispār oriģināli bija kaut kādi 43-47, neatceros. Bet nu pašiem sev var ne vairāk kā tie 50.
Pirtī, jā, tikai temp jāseko un cītīgi jāmaisa.
Reiz, sen sen atpakaļ, vīrene iedeva pusi lielo piena kannu ar medu. Tad liku dzīvoklī vannā un kādu nedēļu sildīju un ļoooti cītīgi maisīju, un toč vairs nesagāja cukurā. Tagad reti kad vairs tik enerģijas ilgi ar roku maisīt 🙂
2024-11-25 16:48

Sigvarts60      "Vinnijs" var jebko iestāstīt, lai tikai medu pirktu, bet fizika ir pavisam vienkārša, un to neizdosies apmānīt - kristalizācijas centri (putekšņi, putekļi, propolisa un vaska daļiņas) paliks, un medus kristalizēsies (sacukurosies).
Tā ir elementāra glikozes kristalizācija un to var izmantot. Medu vispirms jādabū šķidrs, tas ir jāuzsilda līdz 45 grādiem un būtu ļoti ilgi (2 diennaktis) tādā temperatūrā jātur, jo kristalizācija notiek ļoti lēni, tāpat arī lēni izšķīst kristāli.
Tālāk varētu izvēlēties 2 variantus:
1. Ļaut atdzist līdz 24 grādiem un tādā nemainīgā temperatūrā ļaut medum lēni sacukuroties. Tajā temperatūrā aug tikai esošie kristāli - medus sacukurosies rupjgraudains un irdens.
2. Atdzesēt zem 10 grādiem. Šādā temperatūrā esošie kristāli aug ļoti lēni, bet veidojas ļoti daudz jaunu kristalizācijas centru - medus sacukurosies pastveidīgs.
Gan vienā, gan otrā gadījumā to varēs viegli paņemt ar karoti.
Ja tās kristalizācijas temperatūras būs kaut kur pa vidu vai ļoti mainīgas - te silts, te auksts - tad būs dažāda lieluma kristāli ar ļoti daudzām saskares vietām un medus sacietēs kā betons.
2024-11-25 16:57

Bazhix      Besī šitie pesimisti.. :) Medu nevar decukurot, kleitai nevar pieadīt, jaunības eliksīrs neeksistē :D 2024-11-25 17:03

Sigvarts60      Un vēl tie, kam glāzē vienmēr par maz ieliets :D 2024-11-25 17:07

Sigvarts60      Kad šķidru medu sasaldē, tad pāris nedēļas viņš ir ļoti skaists ciets dzintars. Pēc tam tik un tā paliek dūmakains, jo medu sasaldēt nevar (80% cukura, tikai 20% ūdens - antifrīzs), tas ir tikai pārdzesēts šķidrums.
Ir jau arī medus, kas necukurojas. Ja fruktozes daudzums ir ļoti liels, tad viņš istabas temperatūrā vienmēr būs šķidrs (akāciju medus).
2024-11-25 17:52

Sigvarts60      Būs jāpapēta sīkāk, kas tiem brūvējumiem ir pamatā. Līdz šim domāju, ka tomēr alus. :)
Ir daudz lietu, ko nedrīkst saukt īstajos vārdos, un kļūst arvien vairāk :))
2024-11-25 18:56

Ruu      Labvakar! 😃
Tā fiksi te aci pārlaidu, bet to galvenāko, svarīgāko kas notiekās šķiet ikodu.
1. RR plika dzer zaļu tēju. Nekas pārsteidzošs. Tas viņas statusam piekritīgi.
2. Bazhix kā parasti, "karina makaronus" meitenēm. Banāni augot stūris nevis banānkokos.
3. Skarlete sākusi adīt kleitas, bet kā jau iesācējiem mēdz būt, ar izmēru greizi nošāvusi.
4. Sigvarts sācis oraktizēt kaut ko alķīmijai līdzīgu. Pēta kā no medus taisīt kristālus. Apšubāms pasākums, bet ne nu man spriest, lai nu izdodas.
Tas nu īsumā šeiten viss.

Tuč vēlāk būs vairāk laiks, paskatīšos rūpīgāk. Man arī par visu ir vēl kāds vārds sakāms.. 😃
2024-11-25 21:50

VECA_PIEPE      Nu ta ko, jums nevienam nevajag,...neņemsiet?
OK, ja jūs to smadē, tad....
2024-11-25 22:17

VECA_PIEPE      ...tad es to ņemu

600

Ar labu nakti!
2024-11-25 22:18

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu