RRAGANA jautājuma autora komentārs Labrīt! 2025-03-24 07:24
Ruu
Labrīt! :)
Cīsiņi!
Tas gan nav kartupeļu ēdiens, bet tas ir tas ko es patlaban ēdu pirms dodos dienas gaitās.
2025-03-24 07:27
Sigvarts60 Šķiet esmu tādu grāmatiņu pa gabalu redzējis. Nez vai tur bija arī ugunskurā cepti kartupeļi pieminēti? :) 2025-03-24 08:13
Skarlete Tur bija kartupeļu deserti arī!:) 2025-03-24 09:20
Bazhix Tur ir kartupeļu suši? :) 2025-03-24 10:41
Sigvarts60 Ja nu tur suši nav, tad Tev ir visas iespējas tos uztaisīt pirmajam - suši pildījumu ietīt izvārītā kartupeļu mizā :DDD 2025-03-24 11:21
Bazhix Kādēļ kartupeļa mizā? Es tītu kotleti kartupeļu biezenī :) 2025-03-24 11:57
Eneile
Tad jau labāk paņemt godīgu cepelīnu un miers :)
Man gribas kaut kad pamēģināt kuģeli uztaisīt. Kaut kad taisīju, bet kartupeļi sanāca ne tādi, kā biju iedomājusies. Sapratu, ka sākumā jāizbraukā ekskursija uz Lietuvu, jāsaprot, kā viņam pareizi jāgaršo :D
2025-03-24 12:29
Bazhix Cepelīnu ir ēduši tūkstošiem cilvēku. Cik cilvēki ir ēduši kartupeļu suši? :D 2025-03-24 12:32
Eneile
Pēc būtības tieši tik pat, cik ēduši cepelīnu :)
Es saprotu, ka kā kuģi nosauksi, tā viš peldēs. Bet tik un tā, es šaubos vai kartupeļu suši ar sojas mērci būs tik pat garšīgi, kā kartupeļu suši ar saldā krējuma mērci ar bekonu un sīpolu :)
2025-03-24 13:04
Bazhix Suši drīkst ēst tikai ar sojas mērci? :) Ja ēd ar citu mērci, tas vairs nav suši? :D 2025-03-24 15:16
Ruu
Ar kečupu.
Ar kečupu varot apēst dajebko.
Kurš ir ēdis kartupeļu klimpas?
Mana vecmāmiņa un pa retam un arī mamma tādas gatavoja.
Smalki sarīvētus kartupeļus ar kaut ko sajauca, saviļāja kā friksdeles un vārija. Neatminos, bet šķiet iesākumā ūdenī vārija.
Kad tās jau bija nonākušas bļodiņā man priekšā uz galda tās jau peldēja pienā.
2025-03-24 18:01
RRAGANA jautājuma autora komentārs Kečupu nē. Ar majo var visu apēst😋 2025-03-24 18:07
RRAGANA jautājuma autora komentārs Mans māmuķis vārīja biezpiena klimpas un parastos miltu ķiļķēnus😅 2025-03-24 18:08
Ruu
Visgardākos cepelīnus ēdis esmu lietuvā kādā nedārgā pusēdnīcapapuseikafejnīca kur tos gatavoja uz vietas. Tur vija gana liela cilvēku plūsma kuri tur ieturŗjās un visu svaigi sagatavoto izpirka.
Pēc manas pieredzes, pārsvarā arī Lietuvā ēdienkartes sortimenta paplašināšanas nolūkā mēģina izlīdzēties ar saldētajiem rūpnieciski saražotajiem cepelīnu pusfabrikātiem.
2025-03-24 18:08
RRAGANA jautājuma autora komentārs
Grāmatā diez vai ir suši, jo tolaik, kad gr iznāca, Latvijā tā īsti nemaz nezināja, kas ir suši😄
Bet re ku atradu kartopfelen suši recepten:
https://www.lw-heute.de/kartoffel-sushi?layout=amp
2025-03-24 18:10
RRAGANA jautājuma autora komentārs Visgardākos cepelīnus ēdu ap kaut kādu 2000-2002 gadu Šauļu tirgū, parastā lavačkā-kibickā. Vēl tagad atceros, kā abas ar drušku šņakstinājām iekšā ar saceptu cauraudzīti un skābo krējumu😇😇😇 2025-03-24 18:12
Ruu
Es pāris reizes esmu mēģinājis izvārīt parastās klimpas, bet nefiga nav sanācis.
Man ļoti garšo klimpas ja tās ir vistas zupā.
A pagaidām nekā. Sūkā ledus. :D
Vienīgā cerība pie klimpām vistas zupā tikt ir ja pavecas ar kādu spriganu šiverīgu bižuku. :D
2025-03-24 18:12
RRAGANA jautājuma autora komentārs Eneil, kuģeli ir ļoti viegli pagatavot-rīvētu kartupeļu kāra-maltās gaļas kārta-smalki sagriezti sīpoli-rīvēti kartupeļi. Pārber sagrieztu kubiņos cauraudzīti, pārlej sakultu olu. Pa vidam sāli, piparus pēc garšas. Var bekonu vien maltās gaļas vietā. Bet man garšo ar abiem. Citreiz vēl sieru uzrīvēju. Nu tad viss ir tāda kaloriju dziļumbumba un bieds veģetāriešiem 😅 2025-03-24 18:18
RRAGANA jautājuma autora komentārs Es tik ļoti atēdos visādas klimpas bērnībā, ka tādas netaisu vispār🙃 Retu reizi ciemos pieklājības pēc uzēdu olu klimpas rabarberzupā, ja viss ir ļoti salds😌 2025-03-24 18:22
RRAGANA(2025-03-24 18:22) Un klāt ceptu sāļu cauraudzīti😇 nākamās atbildes
1. lappuse no 37 | nākamās |